Pasji piškoti korenček in banana

Pasji piškoti pridejo na vrsto zadnje čase premalokrat, ampak ker rada razvaja pse z doma pripravljenimi grižljaji, poskušam najti čas za pripravo kakovostnih priboljškov. Deževni dnevi so kot nalašč za pripravo novih zalog pasjih piškotov, saj bom tako pripravljena na pustolovščine v sončnem vremenu in motivacije nam ne bo zmanjkovalo. Učenje novih vaj bo potekalo…

Details

Povodec za psa

Povodec za psa je eden izmed ključnih delov opreme za našega štirinožca. Na tržišču je ogromno vrst povodcev, tako po materialih kot namembnosti. Vsak povodec ni primeren za vsakega psa ali za vsako dejavnost. Če imamo na voljo dovolj informacij, bomo lažje izbrali primerno opremo za delo s psom in tako ne bo več dvomov na kakšnem povodcu trenirati osnovne vaje poslušnosti in kakšnega izbrati za sprehod po urbanem okolju.

Details

Pasji sladoled

Ker vročina na Goriškem še kar vztraja in nas preseneča s temperaturnimi rekordi, moram vsak dan poskrbeti za ohladitev mojih štirinožcev. Pogosto jim zamenjam vodo in vedno poskrbim, da je prijetno ohlajena, aktivnosti smo zmanjšali na minimum in sprehod je sedaj obvezno zgodaj zjutraj, ko mi uspe pa gremo tudi do Soče, kjer se vsi ohladimo. Repati in kosmati si zaslužijo malo razvajanj, zato sem zanje pripravila pasji sladoled, ki pa je lahko tudi človeški.

Details

Socializacija psa

Moji tečajniki me velikokrat presenetijo z zanimivimi izjavami. Pred časom je tečajnica, ki s svojo psičko obiskuje program socializacija psa, rekla da se skrbniki psov delijo na tiste, ki obiskujejo pasjo šolo in tiste, ki je ne obiskujejo. Izjava tečajnice ni daleč od resnice, saj tudi sama vidim razlike med vodniki psov, vendar jih raje delim na takšne, ki se ukvarjajo s psom in tisti, ki psa prepustijo samemu sebi.

Details